Om Oss

Stig-Gunnar Humble

Grundare

Ann-Katrin Humble

Grundare

Hans-Christer Humble VD

Torbjörn Öien

Elektriker

Peter Sjöblom

Yttre Service/Fastighetsskötare

Jan-Åke Pettersson

Målare

Jeanette Emanuelsson

Administratör

JOURTELEFON

Vi sköter all bevakning i våra områden i egen regi. Våra fastighetsskötare jobbar i alla våra områden och har god kännedom om våra fastigheter.

Jouren ringer du efter kontorstidens slut om du upptäcker ett akut och allvarligt fel som under inga omständigheter kan vänta till nästa vardag. T.ex vatten som sprutar från en koppling, helstopp i avlopp, hål i fönsterruta, ingen ström, inget vatten, kyl / frys / spis har slutat fungera mm.

Jouren åker inte ut på t.ex fel i tvättstugan, spricka i fönsterruta, tvättmaskin eller torktumlare har slutat fungera, Inget varmvatten i kranarna, Sprickor i vägg, stopp i handfat, lampa som inte lyser mm. Åtgärder för fel i lägenheter ska normalt påbörjas inom 5 arbetsdagar efter att de har anmälts.


Utelåst - Kostnad för upplåsning: 650kr kontorstid, 1500kr under jourtid.


Kontorstid: Ring för att boka en träff (mån-fre 0700-1600).

Jourtid: Måndag till fredag  16.00-07:00 samt helg och helgdagar.

Telefon: 070-55 76 000.


REPARATIONER

När du hyr en lägenhet är det vissa saker som du alltid ansvarar för själv, medan vi som hyresvärd hjälper dig med lite större reparationer och underhåll av lägenheten.


VÅRT ANSVAR SOM HYRESVÄRD

Vi reparerar saker som tillhör lägenheten och de allmänna utrymmena. Saker som vitvaror, toalettsits, ugnsplåtar och lampkupor till kök och badrum byter vi endast när vi bedömer att det finns behov. Om ett element, vattenkran eller toalettstol läcker eller droppar ska du kontakta oss omgående eftersom det finns risk för omfattande vattenskada.

Varje år hanterar vi många felanmälningar. För att kunna åtgärda dessa gör vi dagligen prioriteringar på vad som måste åtgärdas omgående och vad som kan hanteras kommande veckor. En del av arbetena måste vi beställa av en entreprenör.

I samband med helgdagar har vi endast jour, vilket gör att vi endast kan åtgärda akuta fel i lägenheter och lokaler. Akuta fel är fel som uppstår där människa, egendom eller fastighet riskerar att skadas.


DITT ANSVAR SOM HYRESGÄST

Du som bor hos oss har ett ansvar för att vårda din lägenhet. Vissa saker ansvarar du alltid själv för. Det gäller bland annat glödlampor, lysrör, glimtändare, diskpropp, skärbräda, pappershållare i köket, sopkorg, diskställ, batterier och liknande.

Även enklare reparationer gör du själv. Som att skruva fast en lös skruv, smörja/justera ett gångjärn eller handtag, slå in en spik som släppt i en karm/list eller liknande. Om vattnet rinner långsamt i handfat, diskbänk eller golvbrunn ska du själv först försöka få bort det som täpper till avloppet. Tänk på att vårda lägenheten, saker som ej bedöms som normalt slitage kan medföra en kostnad för dig som hyresgäst.


STOPP I AVLOPPET

Om du får stopp i avloppet kan du först försöka med att lossa avfallet som sitter i vägen. Om du inte får bort det bör du kontakta oss, då stopp i avloppet kan leda till översvämning och fuktskador.


ANVÄND INGA KEMISKA MEDEL!

Om du försöker lossa det själv ska du inte använda kemiska medel som till exempel propplösare eller kaustiksoda. Kaustiksoda är mycket skadligt för miljön och innebär dessutom en hälsorisk.

Om kaustiksoda ligger kvar i vattenlåset riskerar den som ska rensa rören att få det på händerna eller i ögonen, vilket kan ge svåra skador. Sodan förstör även avloppsrören genom att bilda en hinna i rören som gör att de blir ännu trängre.


RENSA AVLOPPET REGELBUNDET

Genom att regelbundet ta bort hårrester och annat från bottenventilen i badkar, vattenlås handfat och diskho kan du undvika att det blir stopp och dålig lukt. I badrummet finns en golvbrunn som du ska rengöra regelbundet för att undvika stopp och dålig lukt! En bra "regelär" en gång i månaden.


KASTA INTE FEL SAKER I TOALETTEN

Kasta aldrig tvättlapp, bindor, blöjor, tops, bomull eller liknande i toaletten. Förutom att det inte är miljövänligt, kan de svälla upp och orsaka stopp i avloppet. Du får inte kasta kattsand i toaletten. Sanden slipar bort glasyren och kan förorsaka stopp. Kasta inte cigarettfimpar/snus eller ämnen/vätskor som är miljöfarliga som våra reningsverk inte kan ta hand om.


Ditt ansvar för inomhusklimatet i din lägenhet

Om din lägenhet är utrustad med mekanisk ventilation som du själv kan styra så får du aldrig stänga av den genom att t ex dra ur stickkontakten, skruva ur säkringen eller liknande. Finns det tilluftsdon så måste de alltid vara öppna för att säkerställa ett konstant luftbyte i lägenheten. Enda gången ni får stänga av ventilationen är om det går ut ett myndighetsmeddelande angående detta.


När det gäller inomhustemperaturen i  er lägenhet så har ni möjlighet att själv kontrollera den via termostaten på respektive radiator där ni ställer in önskad temperatur. Observera att vid snabba väderomslag kan det ta ett tag innan systemet hinner reagera, framförallt om lägenheten har vattenburen värme.